Omgeving Verkennen
Wandelroutes Moraira-Tuelada
Om aan te bevelen:
·  Neem altijd water mee;
·  Doe geschikte (wandel)schoenen aan;
·  Volg de aangegeven weg;
·  Gooi afval in de daarvoor bestemde afvalbakken;
·  Maak geen vuur en heb respect voor de natuur!
Wandeling 1

Castellons 

Vanaf de straat Calle Calvo Sotelo in Teulada trekken we naar de weg van Castellons. Op deze route vinden we de molen Moli dels Castellons, de enige windmolen die overbleef van de vijf die er waren in de 19de eeuw, met indrukwekkende panoramische uitzichten.

Wandeling 2

La font L'horta - Benimarco

Tijdens deze tocht kunnen we de typische herenhuizen en boerderijen van deze streek ontdekken. Vanaf het plein Plaza Jaume I in Teulada nemen we de straat Calle Benarrisc. Hier vinden we het begin van het rivierpad dat ons langs de bedding naar de Font de I’Horta brengt. Dit is een natuurlijke bron in een rustige omgeving. De weg Cami del Boticari brengt ons naar de weg Cami del Pouet de Moro. Vanaf dit punt trekken we naar de baan van Teulada naar Benimarco, tot we aankomen bij de landelijke boerenhoeve van Benissa en Teulada.

Wandeling 3

Font Santa

Vanuit Teulada vinden we richting Moraira de weg Cami de Les Rotgetes en we gaan verder langs de weg Cami de la Sisca. Deze rustige route brengt ons naar de Font de La Jana, een bron waar de oorspronkelijke drenkplaats bewaard is gebleven. Als we de baan oversteken, bereiken we de Font Santa, een bedevaartsplaats die zijn oorsprong dankt aan een wonder dat werd verricht door San Vicente Ferrer. Naast de bron staat een kapel uit de 19de eeuw.

Wandeling 4

Benimeit

Vanuit Teulada volgen we langs de weg Cami del Pas, te voet of met de auto, een aangename route waarop we typische gebouwen van de streek La Marina Alta kunnen ontdekken: de riurau’s. Bovendien zien we hier de traditionele terrasbouw van de wijnstok en de amandelboom. In de straat Calle Benimarfull worden we verrast door een van de mooiste panoramische uitzichten van de streek. We gaan verder door de straat Calle Beniganim en de weg Cami de Fanadix, waar we volop van het landschap kunnen genieten. Zo komen we uiteindelijk aan zee, in de kreek Cala Andrago.

Wandeling 5

Vall de les Sortes

Langs deze vallei, uitgeroepen tot beschermd natuurgebied, loopt een wandelweg parallel aan de weg Cami de La Camarrocha, de straat Calle Guadalajara en het kruispunt van de straat Calle Gerona en de baan van Teulada naar Moraira.

<
Wat vinden onze klanten?

Onze klanten geven ons gemiddeld een  9.5 

Bekijk alle reviews

© HaanResidence 2006 - 2024